Mainos
Mainos

31.5. Juustokakku

Tuorejuustokakku

  • Pohja:
  • 15 kpl digestive-keksiä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 tl kanelia
  • 60 g voita
  • Täyte:
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Hovi)
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4 kpl liivatelehteä
  • 1 dl appelsiinituoremehua
  • 2 dl kermaa

Valmista ensin pohja. Jauha keksit tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sokeri, kaneli ja sulatettu voi. Painele keksiseos voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä täytettä varten. Kuumenna kasarissa tilkka appelsiinimehua ja liuota valutetut liivatteet siihen. Sekoita juusto, sokerit ja appelsiinimehu keskenään. Lisää liivate ja kova kermavaahto. Tarkista maku ja lisää sokeria jos täyte vaikuttaa liian happamalta. Kaada täyte keksinmurupohjan päälle vuokaan ja anna jäähtyä muutama tunti. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku tarjolle. Koristele halutessasi kaakaojauheella ja tarjoile kirpeiden marjojen esim. kotimaisten pakastevadelmien kera.

Resepti: Outi Ruuskanen (kouluttaja Paulig-instituutti) ja Teresa Välimäki

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme