Mainos
Mainos

4.10. Riistakilpailun voittaja: Myöhäissyksyn hirvipata

Myöhäissyksyn hirvipata

  • 4 annosta
  • 600 g hirvenpaistisuikaleita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni palsternakka
  • 1 tl ruokosokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl olutta
  • 3 dl lihalientä
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/4 tl neilikkaa
  • (suolaa tarvittaessa)
  • 1/2 dl karpalosurvosta
  • 1/2 - 1 dl kermaa

Hienonna sipuli. Pese ja kuori juurekset ja leikkaa viipaleiksi. Ruskista lihat öljyssä, lisää sipuli ja juurekset. Anna hetken aikaa pehmetä. Kaada ainekset uunipataan. Sekoita joukkoon ruokosokeri ja jauhot. Lisää olut, lihaliemi, mausteet ja karpalosurvos. Anna padan hautua uunissa 175 asteessa noin 1 1/2 tunnin ajan. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa tarvittaessa nestettä sekä kerma. Tarjoile perunasoseen, sienisalaatin ja karpalosurvoksen kanssa.

Resepti: Sakari Lahtinen, Elimäki

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot