Mainos
Mainos

4.4 Lohipullat ja kukkakaali-parsagratiini

Lohipullat

  • 500 g lohifileetä
  • 1 kananmuna
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1/2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 20 g suolaa
  • valkopippuria
  • tuoretta tilliä

Valmista mureke monitoimikoneessa! Huolehdi, että kaikki raaka-aineet ovat kylmiä kun alat valmistaa massaa. Leikkaa leivästä kuoret, kuutioi leipä ja laita kermaan pehmenemään. Poista kalafileistä ruodot ja kuutioi fileet. Laita kala, leipäkuutiot ja mausteet monitoimikoneeseen ja jauha ainekset sileäksi massaksi. Lisää kerma ja kananmunat massaan vähitellen ja varovasti koneen koko ajan pyöriessä. Muotoile taikinasta lusikan avulla pullia tai pyörittele ne käsin. Kastele kädet kylmällä vedellä niin taikina ei tartu käsiin. Paista pullat pannulla kullan ruskeiksi tai kypsennä 150 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Pullat voi myös keittää kypsiksi kalaliemessä.

Kukkakaali-parsagratiini

  • 400 g kukkakaalia
  • 400 g parsakaalia
  • Juustokastike:
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 l maitoa
  • 2 tl suolaa valkopippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • 150 g juustoraastetta

Paloittele kaalit ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valmista juustokastike. Sulata kattilassa voi ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja hetki ja lisää sitten kuumennettu maito. Kuumenna kastike kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Lado kaalinnuput voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle juustokastike. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Resepti: Alex Nurmi

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme