Mainos
Mainos

5.4.2004 Jauhelihakepakot, minttu-jogurttikastike ja vihannescouscous

Kepakot, minttu-jogurttikastike ja vihannescouscous

Jauhelihakepakot (4 annosta)

  • 0,4kg lampaan jauhelihaa
  • 1 punasipuli
  • 2 tl kuivattua chiliä
  • 1 tl currya
  • 1 tl kanelia
  • 1-2 kananmunaa
  • korppujauhoja
  • maustepippuria
  • suolaa ja mustapippuria

Hienonna sipuli ja kuullota silppua pannulla kunnes se on pehmeää. Jäähdytä. Sekoita kaikki murekkeen ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta pötköjä ja pujota niiden läpi vedessä liotettu varrastikku pituus-suuntaan. Kypsennä 180 asteisessa uunissa n. 10-15 min.

Minttu-jogurttikastike (4 annosta)

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl tuoretta minttua
  • ½ kurkku raastettuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa ja pippuria

Hienonna minttu ja valkosipuli veitsellä. Raasta kuorittu kurkku ja sekoita kaikki aineet keskenään. Tarkista maku ja tarjoile kepakkojen kanssa.

Vihannescouscous (4 annosta)

  • 4 dl couscous-ryynejä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 1punasipuli
  • 4 dl kasvis- tai kanalientä
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä

Kuutioi kaikki kasvikset pieneksi kuutioksi ja kuullota ne oliiviöljyssä pehmeiksi. Kiehauta liemi ja kaada se couscous ryynien päälle. Anna couscousin vetäytyä hetki foliolla peitetyssä kulhossa. Lisää joukkoon kasvikset ja tarvittaessa tilkka oliiviöljyä. Sekoita ja tarkista maku.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme