Mainos
Mainos

6.2 Läskisoosi eli sianlihakastike

  • 500 g porsaankylkeä viipaleina
  • 1 sipuli
  • 3-4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 laakerinlehti

Leikkaa porsaankylkiviipaleet peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Ruskista pienissä erissä keskilämmöllä pannulla pitkään, jotta lihasta sulaa rasva. Siirrä lihanpalat kattilaan. Kuori ja hienonna sipuli. Ripottele vehnäjauhoja pannulle siihen sulaneen rasvan joukkoon kokoajan sekoittaen. Kypsennä jauhorasvaseosta kunnes väri on pähkinän ruskeaa. Lisää sipulit pannulle, tämä pysäyttää kypsymisen. Kaada joukkoon vesi kokoajan sekoittaen. Kun kastike on tasaista kaada se pataan lihojen päälle. Lisää mausteet ja anna kastikkeen hautua vielä 20-30 minuuttia.

Tarjoa sianlihakastike kuoriperunoiden ja etikkapunajuuren kera.

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot