Mainos
Mainos

6.2. Porokeitto ja puolukkajäädyke

Porokeitto

  • 500 g poronkäristyslihaa
  • n. 2 l vettä tai lihalientä
  • 3 porkkanaa
  • 5 perunaa
  • 1 purjosipuli
  • 3 laakerinlehteä
  • maustepippuria
  • muutama katajanmarja
  • suolaa öljyä tai voita paistamiseen

Suikaloi perunat ja porkkanat sekä purjo. Kuumenna padassa öljy tai voi ja ruskista käristysliha. Lisää joukkoon kasvissuikaleet ja vesi tai lihaliemi. Lisää myös mausteet ja keitä kasvikset kypsiksi. Sammuta liesi ja hauduta keittoa kannen alla vielä n. 15 minuuttia. Tarjoile hyvän ruisleivän kera.

Puolukkajäädyke

  • 1 prk maitorahkaa
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 dl puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 keltuaista
  • valmista kinuskikastiketta

Survo puolukat ja sekoita rahkan joukkoon. Vaahdota keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita seokset keskenään ja kaada muovikelmulla vuorattuun vuokaan. Anna jäätyä pakastimessa yön yli. Tarjoile sokeroitujen marjojen ja valmiin kinuskikastikkeen kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot