Mainos
Mainos

7.2.2002 Viikonlopun menu

Graavilohta ja ruisleipää tai mustajuurta
-
Sienillä kuorrutettu porsaanfilee ja ruusukaali-purjowokki
-
Sharonlohkot, jäätelö ja sharonkastike

Graavilohta ja ruisleipää tai mustajuurta

Leikkaa graavikalasta ohuita viipaleita ja tarjoa ne ruisleipäviipaleen ja salaatin kera. Tai jos saat mustajuurta: kuori se juoksevan veden alla tummumisen estämiseksi. Pätki 4-5 cm:n paloiksi ja kiehauta suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Mausta kuuma mustajuuri mustapippurilla ja tilkalla voisulaa tai hyvää öljyä.

Sienillä kuorrutettu porsaanfilee

500 g porsaan ulkofileetä
paistamiseen vähän rasvaa

pinnalle:

suolaa, pippuria
sinappia

kuorrutus:

100-170 g herkkusieniä tai omia sieniä pakastimesta
2 valkosipulinkynttä
1 dl hienonnettua persiljaa
1 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria
sipaus suolaa
1. Valmista ensin kuorrutus. Silppua herkkusienet pieneksi veitsellä tai koneella. Kypsennnä halutessasi sienihakkelusta pannulla hetken aikaa. Lisää muut aineet.
2. Leikkaa huoneenlämpöinen ulkofilee 4-6 osaan ja nuiji kevyesti. Paista pihvit molemmin puolin nopeasti ja nosta uunivadille. Jos tarjoat fileetä isommalle joukolle, ruskista filee kokonaisena.
3. Ripottele paistopinnalle vähän suolaa ja pippuria ja sivele pinta hyvällä sinapilla.
4. Levitä sienikuorrutus pihvien tai kokonaisen fileen päälle. Työnnä fileeseen paistomittari ja kypsennä 175 asteessa kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Kuorrutetut pihvit kypsyvät 10-15 minuutissa.

Ruusukaali-purjowokki

1 purjo
0,5 kg ruusukaaleja
2 porkkanaa
tilkka öljyä
suolaa, pippuria
yrttejä
1. Hiihdo ruusukaalit hyvin. Leikkaa pois kanta ja poista päällimmäiset huonot lehdet. Jaa ruusukaalit kahtia tai leikkaa ne viipaleiksi.
2. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa se viipaleiksi. Leikkaa porkkanat vinottain ohuiksi viipaleiksi.
3. Lorauta wokkipannuun tai paistokasariin tilkka öljyä. Kuumenna ja lisää kasvikset. Paista lastalla käännellen ja pannua heilutellen. Mausta. Jos kasvikset tuntuvat kuivilta lisää joukkoon tilkka vettä. Ruusukaalin asemesta voit käyttää kukkakaalia tai keräkaalia, jonka kypsyminen tosin kestää pidempään.

Sharon-hedelmää ja jäätelöä sharonkastikkeella

vaniljajäätelöä
4-6 sharonia

1. Valitse kypsiä hedelmiä, kahden - kolmen pitää olla aivan pehmeitä.
2. Huuhdo ja poista hedelmistä lehdykät. Lohko kaksi hedelmää ja jaa lautasille.
3. Halkaise kaksi - kolme pehmeää hedelmää ja koverra lusikalla hedelmäliha. Soseuta se ja lisää joukkoon vähän vettä, jos kastike on liian paksua.
4. Nosta jääteöpallot lautasille ja valuta päälle kastiketta. Koristele halutessasi esim. mintunoksalla. Tarjoa heti.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme