Mainos
Mainos

8.2 Karjalanpiirakat

  • Taikina:
  • 2 dl vettä
  • 4 dl ruissihtijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • Täyte:
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 20-30 g voita
  • 7 dl maitoa
  • suolaa

Valmista kuoritaikina kulhossa lisäämällä veteen suola ja sen jälkeen jauhot. Sekoita ainekset keskenään ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

Täyte: Kaada vesi kattilaan ja lisää sinne voi. Anna kuumentua ja lisää joukkoon riisi ja maito. Keitä seosta niin kauan, että se puuroutuu, noin 45 min. Lisää suola. Jäähdytä puuro kannen alla viileässä.

Pyöritä taikinasta noin 3,5 cm paksuja pyöreitä tankoja ja jaa ne sen jälkeen 1,5 cm mittaisiksi paloiksi. Kauli paloista pulikalla ruisjauhon kanssa ohuita soikeita levyjä. Levitä levyjen keskelle täytettä ja rypytä peukalon ja etusormen avulla taikinan reunat täytteen päälle. Paista uunissa 270 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes piirakat ovat sopivan ruskeita. Voitele piirakat heti paiston jälkeen voisulalla.

Resepti: Aira Viitaniemi ja Teresa Välimäki

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme