Mainos
Mainos

9.11. Väinämöisen viettelykset

Tyrnäkkä alkudrinksu

  • 1 lasillinen makeahkoa kuohuviiniä
  • fingerporillinen tyrnimehua

Liruta tyrnimehu lasiin kaadettuun viileään kuohuviiniin. Mehun kanssa ei kannata leveillä, sillä se on hapanta.

Anjoviskiekot

  • 4 pientä levyä pakastettua lehtitaikinaa
  • rasia anjoviksia
  • kananmuna
  • seesaminsiemeniä

Anna voitaikinalevyjen sulaa ja kauli niitä hiukan matalammiksi. Valuta anjovikset liemestään ja hienonna ne. Ripota anjovisrouhe taikinalevyille ja kääri levyt rulliksi. Leikkaa rullasta reilun sentin viipaleita ja laita ne leikkauspinta alaspäin leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Voitele munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Punajuuripihvit ja rosmariiniperunat

  • 3-4 naisen nyrkin kokoista punajuurta
  • pari sipulia
  • voita
  • 1 kananmuna
  • tilkka kermaa
  • 3-4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • valkopippuria, timjamia
  • lihalientä

Keitä punajuuret kuorineen ja juuritupsuineen kypsiksi. Jos poistat juuritupsut, punajuuret kalpenevat. Kun juurikkaat ovat puolikypsiä, kaada keitinvesi pois ja kääri punajuuret sanomalehteen. Sen sisällä ne kypsyvät täysin, ja ylimääräinen kosteus imeytyy lehteen.

Kuori punajuuret ja viipaloi ne noin sentin paksuisiksi pyörylöiksi.

Riko munan rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon kerma. Sekoita vehnäjauhoihin suola, hiukan pippuria ja timjamia. Kuumenna pannulla reilusti voita. Kasta jokainen punajuuriviipale ensin kananmunakermassa ja sitten jauhoseoksessa. Laita viipaleet pannuun ja paista kummaltakin puolelta pari minuuttia. Laita paistetut pihvit uunivuokaan kerroksittain paistettujen sipulirenkaiden kanssa. Kun kaikki on valmista, päällimmäisinä mehevät sipulirenkaat (muista laittaa ripaus sokeria sipuleille kun paistat niitä), kaada päälle vahvaa lihalientä puolen uunivuoan korkeudelle. Laita vuoka 175- asteiseen uuniin ainakin tunniksi.

Tarjoile punajuuripihvit rosmariiniperunoiden kanssa.

Rosmariiniperunat

  • 1 kg perunoita
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • rosmariinia

Pese perunat hyvin ja leikkaa ne pituussuunnassa neljään osaan. Laita perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, valele keveällä kädellä perunoille oliiviöljyä, vähän suolaa ja rosmariinia. Sekoita kerran, pari paistumisen aikana.

Mamman nanna

  • 2 dl vispikermaa
  • 4-5 rkl hyvää hilloa
  • pari kunnon kourallista murennettuja kaura- tai suklaapipareita
  • manteleita

Vispaa kerma kunnon vaahdoksi. Murenna pari kourallista pipareita ja sekoita piparimurut ja hillo kermavaahtoon. Paahda desi kuorimattomia manteleita paistinpannulla. Laita nanna jalalliseen, lasiseen tarjoilumaljaan ja ripottele mantelit pinnalle.

Reseptit: Riitta Salo

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot