Mainos
Mainos

9.5. Parsakilpailun voittajat

Herkkusuun parsapiiras

  • Pohja:
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 kananmuna
  • Täyte:
  • 500 g vihreää ja/tai valkoista parsaa
  • 2 tomaattia
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 2,5 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • 100-150 g camembert- valkohomejuustoa

Sekoita suola ja leivinjauhe jauhojen joukkoon ja nypi mukaan voi. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pyöräytä taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kauli taikina levyksi ja asettele se noin 26 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Laita taikinan päälle leivinpaperin pala ja painoksi esim. kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa 175 asteessa 15 minuuttia.

Kuori parsat ja leikkaa kovat kannat pois. Keitä parsoja suolatussa vedessä noin 8 minuuttia. Viipaloi tomaatit ja herkkusienet. Sekoita maito, kananmunat ja mausteet. Lado parsat, tomaatti- ja herkkusieniviipaleet kauniisti esipaistetulle pohjalle ja kaada päälle munamaito. Leikkaa camembert viipaleiksi ja asettele viipaleet piiraan pinnalle. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.

Resepti: Marita Skippari, Turku

Napostelu parsat

  • Nippu vihreää parsaa
  • Ohuita kinkkuviipaleita
  • Parmesaanijuustoraastetta

Kuori parsat ja leikkaa kovat kannat pois. Keitä parsoja kevyesti suolatussa vedessä n. 8 minuuttia. Valuta ja jäähdytä parsat. Kääri jokainen parsatanko kinkkuviipaleeseen ja lado kääröt voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja gratinoi 220 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Resepti: Sirpa Hirvikallio, Hattuvaara

Kunniamaininta lisäksi Sonja Långille Kiuruvedelle, reseptistä Vihreää parsaa välimeren tapaan.

Resepti: Alex Nurmi

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme