Mainos
Mainos

Aiotko vuokrata asuntosi? Muista nämä!

Jos haluat vuokrata asuntosi, sinun on syytä muistaa muutama seikka.

Jos vuokraat sijoitusasuntosi itse, mahdolliset vuokralaiset olisi toki hyvä tavata kasvotusten. Kiinteistövälittäjän kautta vuokratessasi välittäjä tekee vuokralaisista esikarsinnan tausta- ja luottotietojen avulla, mutta lopullisen päätöksen vuokralaisesta teet kuitenkin itse.

Vuokrasopimus on tehtävä kirjallisesti. Vuokranmaksua on tietenkin syytä seurata.Yllättävän moni sijoitusasunnon omistaja havahtuu vasta, kun vuokrarästejä on kertynyt useamman kuukauden ajalta.

Vuokra-asunnossa remontointi kuuluu vuokranantajan velvollisuuksiin. Korjaus- ja remontointikuluista on sovittava vuokralaisen kanssa. Muista, että pintaremontti saattaa lisätä asunnon arvoa.

Jos vuokranantajan teettämästä remontista on vuokralaiselle haittaa, on vuokralainen oikeutettu hyvitykseen. Tällaisia tilanteita saattaa tulla vastaan esimerkiksi isojen putkiremonttien yhteydessä.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Lehtikuva

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme