Mainos
Mainos

Aktiivinen ravimaa

Suomessa ajetaan ravikilpailuja lähes joka päivä. Totoraveja järjestetään vuosittain 570 kertaa. Tämän lisäksi kilpaillaan monissa pienemmissä ravitapahtumissa, paikallis-, harjoitus- ja jääraveissa.

Raveissa kilpailee vuosittain yli 8 000 eri hevosta ja 3 000 ohjastajaa. Raviurheilu on myös yksi suosituimmista yleisölajeista. Joka vuosi maamme 43 raviradalla käy 800 000 katsojaa seuraamassa raveja. Ravit ovat jääkiekon jälkeen toiseksi seuratuin urheilulaji. Suomi kuuluukin kansainvälisesti tarkasteltuna Euroopan viiden suurimman ravimaan joukkoon.

Meillä järjestetään maailmalla tunnustettuja kansainvälisiä kilpailuja ja kaksi EM-osakilpailua joka vuosi. Maamme suurin ravitapahtuma on kuitenkin vain omalle suomenhevosrodullemme tarkoitettu Kuninkuusravit.

Tunnetuimpia ravihevosiamme ovat mm. lämminveriset Passionate Kemp, Charme Asserdal ja BWT Magic. Suomenhevosista kuuluisin on yli miljoona euroa urallaan juossut Viesker. Suomessa on myös huipputason raviohjastajia ja -valmentajia, kuten Jorma Kontio, Esa Holopainen ja Pekka Korpi.

Raviurheiluun kuuluu olennaisena osana ravipelaaminen. Pelaaminen mahdollistaa ravikilpailuissa maksettavat palkinnot, sillä osa pelituotoista ohjautuu takaisin hevosalalle. Ravipelejä Suomessa hoitavat Fintoto ja Oy Veikkaus Ab.

Vuosi 2007 on suomenhevosen juhlaa. Suomenhevosen kantakirjan perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Kuvat: Hippola/Elina Paavola ja Hippola/Jukka Niskanen

Lisätietoa:

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme