Mainos
Mainos

Älä nukuta vauvaa sohvalla – vaarallisin paikka kotonasi!

Lapsen on turvallisinta nukkua nykyiset turvallisuusvaatimukset täyttävässä sängyssä. 

Vaikka päiväunien ottaminen vauva kainalossa kuinka houkuttelisi, se ei kannata. Pediatrics-julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan kaikkein vaarallisin nukkumispaikka pikkulapselle on nimittäin sohva.

Väite perustuu selvitykseen, jonka mukaan Yhdysvalloissa vuosien 2004 ja 2012 aikana tapahtuneista vauvojen unien aikaisista kuolemista peräti 13 prosenttia tapahtui sohvalla.

Tukehtumisriski mahdollinen

Tutkijoiden mukaan jo pelkkä nokosten ottaminen sohvalla voi olla vauvan kannalta hengenvaarallista. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että vauva nukkuu sohvalla yleensä toisen henkilön kanssa, jolloin vauva voi jäädä puristuksiin tai tukehtua.

Tutkimuksessa todettiin myös, että kyljellään tai mahallaan nukkuminen lisäsi kuolemanriskiä entisestään.  

American Academy of Pediatricsin mukaan pikkulapset tulisi aina nukuttaa tukevalle ja tasaisella alustalle, joka täyttää nykyiset turvallisuusvaatimukset. Ohjeistuksen mukaan vanhempien tulisi myös huolehtia siitä, että vauvan sänky on tyhjä pehmeistä esineistä, kuten leluista ja tyynyistä.

Lähde: FitPregnancy 

***

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme