Mainos
Mainos

Älä puurouta pääsiäisliikennettä – varo näitä vaaranpaikkoja

Automatka saattaa katketa yllättäen. Autoliitto vinkkaa, mitä kannattaa pitää silmällä pääsiäisliikenteessä.

Kevät katkesi kertaheitolla, kun Suomeen saatiin jälleen saderintama. Liikenteessä erityistä varovaisuutta tarvitsevat he, joilla alla on jo kesärenkaat. Nastarenkaita saa lain mukaan käyttää vähintään pääsiäismaanantaita seuraavaan maanantaihin, joten älä turhaan kiirehdi.

Matkan katkeamiseen on monia syitä, mutta rengasongelmat ovat selkeästi yleistyneet, Autoliitosta huomautetaan

– Suomen tiestö on erittäin huonossa kunnossa. Syviä routakuoppia on yllättävissä paikoissa. Kuljettajien tulisikin havainnoida myös tien pintaa erityisen tarkasti ja pyrittävä välttämään näihin kraattereihin ajamista. Kuoppaan ajon seurauksena rengas, vanne tai auton alustan nivelet saattavat vaurioitua, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen toteaa.

Oikeat rengaspaineet

Pääsiäisliikenteeseen lähdetään yleensä täyteen pakatulla autolla. Auton käyttöohjekirjasta löytyvät erikseen rengaspaineet tyhjälle ja täyteen kuormatulle autolle.

Nostamalla rengaspaineet auton kuormituksen vaatimalle tasolle pystyy ehkäisemään rengasrikkoja.

Älä puurouta liikennettä

Pääsiäisliikenteessä on syytä ajaa maltilla sekä meno- että paluumatkalla. Jonossa ohittelu on stressaavaa eikä siitä ole edes ajallista hyötyä.

Ruuhkainen liikenne vain puuroutuu entisestään, kun ohittajat kiilaavat takaisin jonoon.

– Pitämällä riittävää turvaväliä ja ajamalla liikennevirran kanssa samaa nopeutta, ajaminen on turvallisempaa, taloudellisempaa, tasaisempaa ja miellyttävämpää, Vesalainen muistuttaa.

Lähde: Autoliitto

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme