Mainos
Mainos

Älä unohda tätä maksua kesälläkään

Vesimaksua ei voi unohtaa kesälomankaan aikana, muistuttaa Isännöintiliitto.

Väliaikainen poissaolo vakituisesta asunnosta ei vapauta osakasta vesimaksun maksamisesta.

– Osakkaan on maksettava vesimaksu koko kesän ajan, vaikka hän kävisi vain silloin tällöin kastelemassa kukat vakiasunnossaan, Isännöintiliiton lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm toteaa.

Tilanne on samankaltainen, kun osakas lähtee suorittamaan varusmiespalvelusta kauas kotipaikkakunnaltaan ja pääsee käymään kotonaan vain harvoin. Tällöin taloyhtiön hallituksen on tehtävä linjaratkaisu vastaavien tapausten varalta.

– Lähtökohtana on, että varusmiespalvelu ei ole pysyvä poissaolo, joka oikeuttaisi vesimaksusta vapautumiseen. Yhtiön hallitus voi kuitenkin halutessaan myöntää vapautuksen, Furuhjelm kertoo.

Jos osakas käyttää säännöllisesti kahta asuntoa kahdella eri paikkakunnalla esimerkiksi työssäkäynnin vuoksi, hänen tulee maksaa vesimaksu molemmille taloyhtiöille henkilöluvun mukaan, jos yhtiöjärjestyksessä on määrätty niin.


LUE MYÖS:


MTV3/Jokakoti

Kuva: Colourbox

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot