Mainos
Mainos

Alivaltiosihteerin kassi:

"laitosruokaa, pitkä lounas ja valtion leipä" eli:- pakasteseitä- kiinankaalia- rasvatonta piimää- luomuruisleipä- kokonainen ananas

Jyrki Sukulan ja Alivaltiosihteerin menu:

Alkusalaatti

puolikas kiinankaali 125 g herne-maissi-paprikaa puolikas valkosipuli 2 rkl valkoviinietikkaa 2 rkl oliiviöljyä mustapippuria tabascoa ruohosipulia

Sulata hernemaissipaprika, mausta o-öljyllä, valkosipulilla, valkoviinietikalla, tabascolla, mustapippurilla, koristele ruohosipulilla.

Piimäpirtelö

0,5 l piimää 1 raastettu limekuori 1 limeen mehu 1 sitruunan mehu 3 oksaa minttua 2 rkl sokeria

Sekoita aineet tehosekoittimessa, koristele mintunoksalla.

Kiinankaalikääryleet

3 kpl kiinankaalin ulkolehtiä 3 seifilettä 1 dl kermaa puolikas sipuli suolaa, valkopippuria 2 rkl valkoviiniä hyppysellinen sahramia 50 g voita

Sulata seifileet, mausta suolalla ja pippurilla, rullaa kaalinlehtien sisään seifileet, lisää päälle nokare voita ja laita uuniin 15 min. 175 asteeseen.

Sahramikastikkeen valmistus: hienonna sipuli, freesaa kattilassa, kaada päälle kerma, hauduta kunnes sipulit kypsiä, lisää sahrami ja valkoviini, mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta sauva- sekoittimella, tarjoile kaalikääryleiden kera.

Rukiiset seifileet

3 seifilettä 3 jälkiuuniviipaletta 50 g voita 125 g hernemaissipaprika 1 tl worchester-kastiketta 3 tippaa tabascoa 2 rkl oliiviöljyä 1 tl soijaa

Raasta ruisleipä, paneroi seifileet ruisleipäraasteessa, paista voissa kypsiksi. Freesaa wokissa hernemaissi- paprika, lisää worchesterkastike, tabasco, oliiviöljy ja soija.

Piimäletut

0,5 l piimää 2 kanamunaa 2 dl vehnäjauhoja 3 rkl kaakaojauhetta 2 rkl sokeria voita paistamiseen

Valmista lettutaikina, sekoita kanamunat piimään ja kuiva-aineet keskenään, anna turvota noin 10 min. Kuori ananas, leikkaa paloiksi, paista voissa, lisää fariinisokerilla, liekitä konjakilla tai sitrusliköörillä, tarjoile lettujen ja kermavahdon kera.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme