Mainos
Mainos

Aloitti lukemisen kaksivuotiaana – 4-vuotias Daliyah on lukenut jo yli tuhat kirjaa

1,5-vuotiaana Daliyah alkoi tunnistaa sanoja äitinsä lukemissa kirjoissa. Kahden vuoden ja 11 kuukauden iässä hän luki ensimmäisen kirjansa itse.

Daliyah on 4-vuotias. Silti hän on lukenut enemmän kuin moni aikuinen, kertoo Washington Post. Daliyah on lukenut jo yli tuhat kirjaa.

Tytön vanhempien mukaan Daliyah alkoi opetella lukemisen jaloa taitoa jo äitinsä vatsassa. Hänelle on luettu ääneen koko hänen elämänsä ajan, ja 1,5-vuotiaana Daliyah alkoikin tunnistaa sanoja äitinsä lukemissa kirjoissa. Tyttö vaati saada katsella kirjoja itse; loppu on historiaa.

Daliyah luki ensimmäisen kirjansa kahden vuoden ja 11 kuukauden iässä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Nyt nelivuotias Daliyah on lukenut tuhat kirjaa, ja kykenee lukemaan 10- ja 12-vuotiaiden sisarustensa kirjoja. Hän on tutustunut myös joihinkin lukiotasoisiin teksteihin.

Lukemisesta intoutunut tyttö sai jopa tilaisuuden vierailla Kongressin kirjastossa, Yhdysvaltain kansalliskirjastossa, ja toimia päivän kirjastovirkailijana. Daliyah kuvasi kirjastoa suosikikseen.

– Tykkään lainata kirjoja joka päivä. Haluan myös opettaa muut lapset lukemaan varhaisella iällä, Daliyah kuvasi Gainesville Times -lehdelle.

Daliyahin tavoite on lukea 1500 kirjaa ennen kuin hän aloittaa päiväkodissa.

***Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme