Mainos
Mainos

Alvar Aalto Säleseinä

Sermi tai säleseinä, kuinka vaan. Kysymyksessä on kuitenkin tilanjakaja kauneimmasta päästä - se ei vanhene koskaan ja mukautuu paikasta toiseen Aaltomaisen vapaasti.

Sermi on merkitty Alvar Aallon suunnittelemaksi, mutta varmaa tietoa suunnitteluvuodesta tai varsinaisesta suunnittelijasta ei ole. Sen syntyyn ovat voineet vaikuttaa myös Aino Aalto sekä Artek. Aino Aaltohan oli Artekin suunnittelujohtaja ja Alvar Aallon vaimo. Sermin muodot ovat toki Aaltomaiset ja New Yorkin maailmannäyttelyssä vuonna 1939 oli jättikokoinen Alvar Aallon suunnittelema säleseinä. Voidaan ehkä arvailla, että tuo seinä ja Alvar Aalto ovat antaneet idean toteuttaa seinämä niin sanotusti kotikäyttöön ja toteutuksesta on vastannut Aino Aalto ja Artek.
Seinämän materiaali on lakattua mäntyä. Mäntysäleet on sidottu kiinni kolmella vaijerilla, jotka kulkevat mäntysäleiden sisällä. Koska mitään ei ole liimattu, seinämää voi muotoilla vapaasti. Aaltomaisesti.

Kuvauksen säleseinä Artek, Helsinki 09-613250

(t.i.l.a. osa 1, 12.1.2003)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot