Mainos
Mainos

Älytutti ja petianturi valvovat vauvaasi – äitiyspakkauksesta tuli digitaalinen

Raskaana olevat äidit ja pienten lasten vanhemmat voivat tulevaisuudessa seurata omaa ja lastensa terveydentilaa entistä helpommin ja kattavammin. 

VTT on kehittänyt uuden digitaalisen äitiyspakkauksen, jonka ideana on kerätä erilaisten älykkäiden laitteiden, sähköisten palvelujen ja oppaiden tarjoamat luotettavat terveystiedot yhteen käyttöliittymään. 

Tavoitteena on vähentää äitien ja vauvojen hyvinvointiin liittyviä huolenaiheita ja helpottaa perheiden arkea. Samalla voidaan myös parantaa terveydenhuoltojärjestelmän toimivuutta esimerkiksi seuraamalla joitakin raskauteen tai vauvan kehitykseen liittyviä asioita kotona ja hyödyntämällä digitaalisia palveluja.

Osa VTT:n videolla esitetyistä ratkaisuista on jo toteutettu, osa on vielä kehitysvaiheessa. Älytutin ja petianturin avulla voi saada tietoa muun muassa lapsen unirytmistä ja ympäristön lämpötilasta. Kasvuseula.fi-palvelusta saadaan puolestaan luotettavaa tietoa lapsen kasvusta ja sen mahdollisista poikkeamista.

Lähde: VTT

Katso VTT:n englanninkielinen video

Äänestys

Tarkkaillaanko lasten kehitystä jo liikaa?

Kyllä

Ei

Tarkkaillaanko lasten kehitystä jo liikaa?

Kyllä 81%

Ei 19%

81%
19%
ääniä 1951 kpl

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme