Mainos
Mainos

Amerikkalaisyritysten trendi: Tämä on tuotteliaamman työpäivän salaisuus

Yhä useampi amerikkalaisyritys on alkanut tarjota työntekijöilleen mahdollisuutta päiväunien ottamiseen työpäivän aikana. Nokkaunia pääsee työpaikoilla vetämään nukkumiseen tarkoitetuissa lepohuoneissa sekä hintavissa "nukkumiskoteloissa."

Tunnetut edistysmieliset yritykset, kuten Google, Zappos ja Ben & Jerry ovat jo ryhtyneet päiväunien kannattajiksi. Mutta voivatko päiväunet todella lisätä työtehokkuutta?

Yhdysvaltalaisen Prescott Valleyn Unihäiriöklinikan lääketieteellisen johtajan, Robert Rosenbergin, mukaan oleellista työtehokkuudelle on se, kuinka pitkään ja mihin kellonaikaan työntekijä päivän aikana nukkuu. Rosenberg kertoo, että 10-30 minuuttia kestävät päiväunet ennen iltapäivällä usein iskevää väsymystä voivat pitää työntekijän normaalia tehokkaampana useita tunteja eteenpäin, ja näin lisätä työntekijän tuottavuutta. Rosenbergin mukaan useimmille ihmisille väsymys iskee työpaikalla kello yhden ja kello kolmen välillä iltapäivällä.

Päiväunien on todettu parantavan työntekijöiden keskittymiskykyä ja nostavan energiatasoja. Nokkaunet tulisi kuitenkin rajata enintään tunnin mittaisiksi, sillä muutoin olo herätessä on enemmänkin pökerryksissä oleva kuin piristynyt.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot