Mainos
Mainos

Anniina Karjalaisen kassi:

  • - poronkäristystä
  • - pekonia
  • - kokonainen maissi
  • - 2 porkkanaa
  • - 2 Suku lakua

Hans Välimäen ja Anniina Karjalaisen menu:

Paahdettu maissintähkä

  • 1 pala maisia
  • sulatettua voita voiteluun
  • valkosipulia
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 siivua pekonia

Voitele maissintähkä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kietaise ympärille pekonit ja paahda uunissa 200°c:ssa n. 18 minuuttia. Tarjoile voisulan kera.

Maissi-valkosipulikeitto

  • 1/2 maissin siemenet
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 pienehköä jauhoista perunaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl hakattua pekonia
  • 2 rkl voita
  • 2 dl vettä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria

Kuullota perunoita, sipulia, maisseja, valkosipulia ja pekonia voissa. Lisää vesi, keitä kypsäksi ja lisää kerma. Soseuta ja tarjoile chiliöljyn kera.

Porotartar

  • 50 g poronkäristyslihaa hienonnettuna
  • suolaa
  • pippuria
  • ruohosipulia
  • valkosipulia
  • tabascoa

Sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku. Tarjoile kananmunan keltuaisen, Dijon -sinapin ja tabascon kera. Jos kaapissasi on piparjuurta sekin käy mainiosti.

Poropihvit

  • 100g poron lihaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1-2dl kermaa
  • pekonia
  • basilikaa
  • ruohosipulia

Sekoita liha, mausteet ja kerma tasaiseksi massaksi monitoimikoneella. Lisää yrtit, muotoile pihveiksi ja paista voissa 4 minuuttia miedolla lämmöllä puoli ja tarjoile.

Maissi-perunasalaatti

  • maissia
  • 2 pientä perunaa siivutettuna
  • porkkana pienennettynä
  • pekonia hakattuna pieneksi kuutioksi
  • 1 keltasipuli
  • oliiviöljyä paistamiseen

Kypsennä kaikki ainekset keskenään pannulla paistamalla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Porkkana-vaniljacreme sekä Suku Laku-moussea

  • 1 porkkana raastettuna
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl kermaa

Kiehauta porkkanaraaste, vesi ja sokeri. Lisää vanilja ja kerma. Keitä porkkana kypsäksi ja aja monitoimikoneella koko massa hienoksi. Tarjoile.

mousse:

  • 2 Suku lakun sisukset
  • 1 dl vatkattua kermaa
  • 2 rkl vaniljakreemiä

Yhdistä ainekset ja tarjoile.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme