Mainos
Mainos

Appelsiini-suklaakohokas 5.12.2001

Toim. Kati Nappa

Appelsiini-suklaakohokas (4-6 annosvuokaa)


1 appelsiini
1 rkl Maizena -jauhoja
1 keltuainen
vajaa 1 dl sokeria
3 valkuaista
4-8 palaa tummaa suklaata
(n. 1 rkl sitruslikööriä esim. Cointreauta)

1. Kytke uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pikkuvuoat (voi käyttää myös suorareunaisia kahvikuppeja, jotka kestävät uuninlämmön). Sokeroi vuoat, mutta se ei ole välttämätöntä. Nosta vuoat uunipellille.
2. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori. Purista 1 dl mehua.
3. Kaada mehu paksupohjaiseen pinnoitettuun kasariin, vatkaa joukkoon Maizena, keltuainen ja vajaa ½ dl sokeria. Kuumenna miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä kylmässä vedessä. Lisää joukkoon kuoriraaste ja halutessasi likööri.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa vähitellen vajaa ½ dl sokeria.Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiinteää ja sileää.
5. Sekoita ensin osa vaahdosta jäähtyneen kiiselin joukkoon ja sen jälkeen loput varovasti nostellen.
6. Lusikoi osa vaahdosta vuokiin, lisää suklaapalat ja jaa loput vaahdosta.
7. Vedä kohokkaiden pinta tasaiseksi ja puhdista reunat, jotta kohokkaat nousevat kauniisti.
8. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 12 min. Älä avaa luukkua kypsymisen aikana.
9. Tarjoa kohokkaat heti. Muista että ruokailijat odottavat kohokasta ei koskaan toistapäin.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot