Mainos
Mainos

Appelsiinilla marinoitua parsasalaattia

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 nippu valkoista parsaa
  • 1 appelsiini
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 3 dl rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1puntti lehtipersiljaa

Kuori ja pilko parsat noin 3 cm:n paloiksi. Keitä suolatussa vedessä noin 5-6 minuuttia. Nosta parsat reikäkauhalla kylmään veteen ja anna niiden jäähtyä. Valuta parsat hyvin ja laita syvään astiaan.

Raasta pestyn appelsiinin kuori parsojen päälle. Kuori paksusti juuresveitsellä appelsiini ja "fileoi" hedelmälihat talteen. Lisää etikka, hunaja ja hieman suolaa sekä pippuria appelsiinin lihojen päälle. Soseuta appelsiinit ja mausteet sekaisin sauvasekoittimella. Kaada öljy ohuena nauhana mukaan koko ajan sekoittaen. Kun kastike on valmis, kaada se parsojen päälle ja sekoita hyvin. Leikkaa joukkoon vielä lehtipersiljaa ja tarjoile vaikkapa savuporo-piirakan kera.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot