Mainos
Mainos

Aravalainojen korot laskivat hivenen

Uusien aravalainojen vuosimaksua alennettiin torstaina 0,2 prosenttia. Vuokra-aravalainan ensimmäisen vuoden vuosimaksu ja samalla aravalainan alkuvuosien korko on nyt 3,8 prosenttia lainasta. Alennuksen vaikutus on vähäinen: se alentaa esimerkiksi pääkaupunkiseudulle rakennettavan vuokratalon alkuvuokraa 1,50 markkaa neliöltä kuukaudessa.

Vanhojen aravalainojen korkoja päätettiin myös laskea joulukuun alusta. Vuosina 1949 - 1990 asunto-osakeyhtiöille ja omakotitaloille myönnettyjen lainojen korko putoaa 6 prosenttiin. Vuokratalojen ja asunto-osuuskuntien lainojen korot alennettiin 5,5 prosenttiin, jos ne olivat sitä korkeammat.

Myös vuoden 1979 jälkeen myönnettyjen lyhyt- ja pitkäaikaisten perusparannuslainojen korot alennettiin 6 prosenttiin, jos ne olivat aiemmin korkeampia.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot