Mainos
Mainos

Arja Korisevan kassi:

- katkarapuja - kalkkunaleikettä - porkkanoita - tuore ananas - suklaata

Hans Välimäen ja Arja Korisevan menu:

Porkkanakeitto

1 sipuli pilkottuna 2 porkkanaa raastettuna voita suolaa pippuria 1 dl kermaa 1,5 dl vettä chiliöljyä (valmista)

Kuullota sipulia ja porkkanaa voissa. Lisää vesi sekä mausteet ja keitä voimakkaasti 10-15 min. Lisää kerma, soseuta ja siivilöi. Tarkista maku ja tarjoile chiliöljyn sekä esim. paahtoleivän kera.

"Pyhän kolminaisuuden" pizza

taikina:

1-2 rkl vettä 1 tl suolaa 2-3 rkl oliiviöljyä 1-1 1/2 dl vehnäjauhoja

Vaivaa taikinaa n. 3-4 min. kunnes taikina on kimmoisaa ja notkeaa.

täyte:

raastettua juustoa Poutun kevytkinkkuleikettä tuoretta ananasta basilikaa katkarapuja ketsuppia

Kauli taikina ohueksi ja levittele täytteet makusi mukaan taikinan päälle. Tarjoile esim. salaatin kera.

Katkarapuruukku

1 keltasipuli pilkottuna 1-2 valkosipulin kynttä timjamia 1 dl vettä suolaa pippuria ruohosipulia basilikaa 1 dl kermaa tilliä

Kuullota vihanneksia voissa ja lisää nesteet. Keittele hetki ja lisää mausteet sekä yrtit. Kiehauta ja tarkista maku. Lisää katkaravut ja kiehauta nopeasti vielä kerran. Kaada sopivaan tarjoiluastiaan ja kauli taikinakansi päälle (valmis voitaikina soveltuu tarkoitukseen myös hyvin). Paista uunissa 225 c:ssa n. 10min. Tarjoile välittömästi.

Karamelisoitu ananasvene ja karkkitartar

kokonainen tuore ananas 2-3 rkl sokeria 2-3 rkl voita rommia liekitykseen

Leikkaa ananasvene tuoreesta ananaksesta. Leikkaa liha irti ja poista kova keskikanta. Leikkaa ananas pieniksi paloiksi ja lisää pannulle jossa olet jo paahtanut 2-3 rkl sokeria sekä saman verran voita. Paistele ja kääntele sekä liekitä tummalla rommilla niin saat optimi-lopputuloksen. Karkkitartariin leikkelet vain karkkimixiä pieniksi paloiksi. Asettele tartar ananasveneen päälle ja nostele päälle myös kuumat ananaspalat ja kaada koko komeuden päälle vielä kuumaa valkosuklaakastiketa.

valkosuklaakastike:

1 dl kermaa 1 dl valkosuklaata 1-2 rkl appelsiinilikööriä

Kiehauta kerma ja lisää suklaa joukkoon. Mausta ja tarjoile.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme