Mainos
Mainos

Aromaattiset öljyt tekevät kylpyhetkestä luksusta

Kylpyöljyjä voi tehdä helposti itse. Omatekemä aromaattinen öljy on hauska lahjaidea kiireiselle uranaiselle. Se rauhoittaa, rentouttaa tai virkistää, aivan kuten itse haluat.

Tarvitset:

- Koristeellisen lasipullon, joka on tilavuudeltaan noin puoli litraa

- Kuivattuja kukkia koristeeksi pulloon

- Perusöljyksi manteli-, oliivi- tai auringonkukkaöljyä

- Eteerisiksi öljyiksi laventeli-, ruusu-, katajanmarja- tai rosmariiniöljyä

- E-vitamiinikapseleita

- kulhon

Tee näin

1. Pese lasipullo huolellisesti ja anna sen kuivua. Laita kuivattuja kukkia pulloon koristeeksi. Ne eivät ole välttämättömiä kylpyöljyn koostumukselle ja teholle.

2. Sekoita öljyt kulhossa. Rauhoittava kylpyöljy syntyy manteliöljystä, johon sekoitetaan 24 pisaraa laventeliöljyä ja kahdeksan pisaraa ruusuöljyä. Virkistävä kylpyöljy syntyy oliivi- tai auringonkukkaöljystä, johon sekoitetaan 24 pisaraa rosmariiniöljyä sekä kahdeksan pisaraa katajanmarjaöljyä. Riko sekoitukseen kahdeksan E-vitamiinikapselia ja valuta niiden sisältö öljysekoitukseen.

3. Kaada sekoitus pulloon ja sulje se. Kääri pullon ympärille koristeellista askartelunauhaa, jos annat kylpyöljyn lahjaksi.

Mitä ihmeen eteerisiä öljyjä?

Katajanmarjaöljy lisää virtsaneritystä, poistaa kuona-aineita, laskee turvotusta ja edistää ihon verenkiertoa. Lisäksi se torjuu tulehduksia ja kiinteyttää sidekudosta, joten se voi auttaa selluliitin ja suonikohjujen torjunnassa. Katajanmarjaöljy ei sovi munuaissairauksista kärsiville. Rosmariinin kanssa käytettynä se vahvistaa yleiskuntoa.

Rosmariiniöljy edistää verenkiertoa ja voi lievittää reumaattisia vaivoja sekä hermosärkyä.

Ruusuöljy rauhoittaa ja poistaa stressiä. Se tekee ihosta pehmeän ja kimmoisan.

Laventeliöljy rentouttaa, alentaa verenpainetta ja laukaisee kouristuksia. Se myös lisää virtsaneritystä ja pintaverenkiertoa. Sen sanotaan rauhoittavan sydämentykytyksiä ja tasapainottavan mieltä. Se tappaa bakteereita, ehkäisee ihotulehduksia ja edistää haavojen arpeutumista.

Eteeriset öljyt eivät sovi raskaana oleville eikä lapsille. Niitä ei saa levittää suoraan iholle laimentamattomana.

MTV3/bhg.com, essortment.com, organicfacts.net

Kuvat: Colourbox

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme