Mainos
Mainos

Asp-lainat vähenivät selvästi

Asp-korkotukilainojen määrä väheni selvästi viime vuonna. Uusia asuntosäästöpalkkioluottoja myönnettiin 2 452 kappaletta, kun vielä vuonna 1998 asp-luottoja myönnettiin yli 4 300 kappaletta. Uusia asp-tilejä perustettiin noin puolet vähemmän kuin vuonna 1998. Asp-luottojen osuus kaikista kotitalouksien uusista asuntolainoista oli viime vuonna vain 1,3 prosenttia.

Väheneminen johtuu toisaalta korkotason alenemisesta, mikä on vähentänyt korkotuen merkitystä, toisaalta etenkin pääkaupunkiseudun asuntohintojen noususta asp-järjestelmän enimmäisneliöhintojen yli.

Asp-korkotukiluoton saa ensiasunnon hankintaan. Laina-aika on viisi kertaa säästöaika, vähintään 10 ja enintään 18 vuotta. Korkotuki on 35 prosenttia kokonaiskorosta, mutta omavastuukorko on vähintään 4,5 prosenttia. Pankin vastaantulolaina on enintään 85 prosenttia asunnon hankintahinnasta. Säästämistä aloitettaessa on oltava alle 30-vuotias.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot