Mainos
Mainos

Asumistukea halutaan helpommin tarkistettavaksi

Asumistukilakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että asumistuki tarkistetaan nykyistä herkemmin kesken tukikauden, jos tuensaajan olosuhteet muuttuvat. Asumistukea ei ole tähän asti voitu tarkistaa lainkaan kesken tukikauden asumismenojen muuttuessa, vaikka vuokran määrä olisi noussut huomattavasti.

Nyt lakia halutaan muuttaa siten, että jo kolmensadan markan suuruinen asumismenojen muutos kuukaudessa aiheuttaa asumistuen tarkistamisen. Tarkistuksen yhteydessä otetaan huomioon myös kaikki muut ruokakunnan olosuhteissa tapahtuneet muutokset.

Myös tulojen muutoksen perusteella tehtävää tarkistamista halutaan muuttaa. Asumistukea on nyt tarkistettu, jos tulot ovat muuttuneet 2 000 markkaa kuukaudessa. Tarkistamiskynnystä alennetaan 1 000 markkaan kuukaudessa.

Myös asunnon vaihdon yhteydessä asumistukea esitetään nyt tarkistettavaksi. Tähän saakka asunnosta poismuutto on merkinnyt vanhan tuen lakkauttamista ja uuden tuen hakemista.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot