Mainos
Mainos

Asunnon osto- ja remonttiaikeet yhä laskussa

Asuntojen osto- ja remonttiaikeet ovat kesän jälkeen selvästi vähentyneet. Kun vielä elokuussa asunnon ostamista vuoden sisällä suunnitteli yli 7 prosenttia kotitalouksista, määrä oli lokakuussa enää hädin tuskin 5 prosenttia. Yksi keskeinen syy ostoinnon laimentumiseen on korkojen nousu. Kun elokuussa 57 prosenttia Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin vastanneista piti ajankohtaa otollisena lainan ottamiselle, lokakuuhun mennessä heidän osuutensa oli pudonnut 38 prosenttiin. Lainanottamista vuoden sisällä aikovien osuus oli vastaavasti pudonnut 14 prosentista 12,7 prosenttiin.

Myös remonttiaikeet ovat selvästi hiipuneet. Kun alkukesästä joka neljäs kotitalous suunnitteli jonkinlaisen remontin tekemistä puolen vuoden kuluessa, lokakuussa remontti oli em. tähtäimellä mielessä vain viidenneksellä vastaajista.

Sisustamisen suosio on sen sijaan säilynyt vakaana. Kuluttajabarometrin mukaan 45 prosenttia kotitalouksista aikoo satsata sisustamiseen lähimmän puolen vuoden aikana.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot