Mainos
Mainos

Asuntojen vuokrat kääntyneet laskuun

Asuntojen vuokrat ovat kääntyneet laskuun, Sampo-ryhmän kiinteistönvälitysyhtiö Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Paavo Aunola kertoi keskiviikkona. Laskua on hänen mukaansa jopa Helsingissä.

-Vuokralaisia ei enää löydy kuten aikaisemmin, Aunola sanoi. Jopa nuoret pyrkivät nykyään hankkimaan omistusasunnon, Aunola selitti ilmiötä. Omistusasuntojen myynti on jatkuvassa kasvussa, ja asuntolainoja on myönnetty enemmän kuin koskaan.

Omistusasumisen suosio johtuu alhaisesta korkotasosta. Ihmiset ottavat mieluummin lainaa ja kartuttavat varallisuuttaan kuin maksavat korkeita vuokria.

Aunolan mukaan sijoittajat ovat jo alkaneet myydä omistamiaan vuokra-asuntoja, koska vuokratulot ovat alentuneet. Vuokraaminen ei enää välttämättä ole niin tuottoisaa kuin viime vuonna, jolloin vuokra-asunnot antoivat selvästi paremman tuoton verrattuna useimpiin muihin sijoitusmuotoihin.

Sijoittajien vetäytyminen vuokra-asuntomarkkinoilta ei kuitenkaan ole kasvanut merkittäviin mittoihin, Aunola arvioi.

(STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme