Mainos
Mainos

Asuntorahaston tukema tuotanto nousi 13 100 asuntoon

Viime vuona aloitettiin noin 13 100 aravalainoitetun tai korkotuetun asunnon rakennustyöt. Määrä on noin 2600 asuntoa suurempi kuin vuotta aiemmin. Alkavan asuntotuotannon määrä jäi noin 29 000 asuntoon, mistä ARA-tuotannon osuus nousi noin 45 prosenttiin, kerrottiin Valtion asuntorahastosta tiistaina.

Asuntorahaston tukeman tuotannon rakennuskustannukset nousivat viime vuonna 1,5 prosenttia eli lähes saman verran kuin rakennuskustannusindeksi. Arava-asuntojen keskimääräinen rakennuskustannus oli 1401 euroa neliömetriltä ja korkotuettujen asuntojen 1327 euroa neliömetriltä.

Tänä vuonna tavoitteena on asuntorahaston mukaan aloittaa noin 12 500-13 000 arava- ja korkotukilainoitetun asunnon rakentaminen. Asuntorahaston tukeman tuotannon hintatason ennakoidaan pysyvän ennallaan tai alenevan.

Pääosa asuntorahaston tukemasta tuotannosta eli noin 9200 asuntoa oli vuokra-asuntoja. Niistä yli 1600 on uusia opiskelija-asuntoja ja noin 1200 vanhusten palveluasuntoja. Asumisoikeusasuntoja aloitettiin 2600 ja omakotitaloja runsaat 700 sekä asunto-osakeyhtiötaloja vajaat 600.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot