Mainos
Mainos

Asuntotonttien hinnat nousivat rankasti

Asuntotonttien hinnat ovat 24 vuodessa nousseet hurjasti. Nopeinta hinnannousu on ollut pääkaupunkiseudun kehyskunnissa.

– Asuntotontit ovat vuosina 1985-2009 kallistuneet pääkaupunkiseudulla reaalisesti 3,1-kertaisesti, kehyskunnissa 4,3-kertaisesti ja muualla maassa keskimäärin 1,9-kertaisesti, Asuntotonttien hintaindeksit 1985-2009 -selvitystä tehnyt Risto Peltola Maanmittauslaitoksesta kertoo.

Maanmittauslaitoksen selvitys kokoaa tilastot tonttien hintakehityksestä.

Vuosina 2008-2009 muutokset tonttikauppojen määrissä, kauppahinnoissa ja tonttikaupan rakenteessa ovat selvityksen mukaan olleet historiallisen nopeita ja suuria. Tällä hetkellä tonttien kysyntä jatkuu edelleen korkeana.

Kauppahintojen tietolähteenä on Maanmittauslaitoksen ylläpitämä kiinteistöjen kauppahintarekisteri (KHR). Tontinhintaindeksi julkaistaan keskeisiltä osiltaan kahdesti vuodessa osana Kiinteistöjen kauppahintatilastoa.

Asuntotonttien hintaindeksit 1985-2009 -julkaisu on osa Maanmittauslaitoksen selvityksiä -sarjaa, ja se on ladattavissa maksutta Maanmittauslaitoksen verkkosivuilta.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme