Mainos
Mainos

Aurinko ei sovi kaikille – suojaa ikivihreät paahteelta!

Ihana kevätaurinko paistaa, mutta se ei ole aina kaikille hyväksi. Ikivihreät kasvit ottavat herkästi nokkiinsa jos kevätauringonpaahde pääsee paistamaan suoraan ilman varjostusta.

Auringon lämmittäessä kasvin solukot heräävät, solukot alkavat hengittää ja haihduttaa vettä. Mutta kun juuristo on jäässä, eikä vettä ole saatavilla, voi kasville käydä huonosti.

Paahtava kevätaurinko voi olla kohtalokas varsinkin nuorille kasveille. Mutta kannattaako kasvit suojata vaikka on vasta helmikuu? Miten kasvit pitäisi suojata, riittääkö ihan mikä tahansa peitto?

– Nyt kannattaa suojata jo monivuotiset aremmat havukasvit, jotka eivät ole kotimaista alkuperää, kuten tuijat ja katajat.

Valmiita peitteitä on saatavilla puutarhakaupoista, mutta säkkikangas ajaa saman asian. Tärkeintä on, että kangas hengittää ja varjostaa. Mutta älä missään nimessä käytä mustaa muovia, neuvoo Hyötykasviyhdistyksen toiminnanjohtaja Taina Laaksoharju.

Kiedo varjostuskangas kasvin ympärille ilmavasti, jotta se ei vahingoita itse kasvia. Suurille kasveille voi nikkaroida kehikon, johon kangas kiinnitetään.

Pidä kangas paikoillaan kunnes lumi ja routa ovat sulaneet, eli kankaan voi poistaa vasta huhti – toukokuussa. Sulamista voi nopeuttaa kaatamalla kasvin juurelle haaleaa vettä.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot