Mainos
Mainos

Avokado-kalkkunasalaatti (4-6:lle) 5.1.2000

toim. Kati Nappa

2 avokadoa
100-300 g kypsää kalkkunaa, savukalkkunaa tai
vaihtoehtoisesti savu- tai kylmäsavukalaa
pätkä kurkkua
2 tomaattia
1/2 appelsiini
(1-2 dl kypsää riisiä, kuskusia tai bulguria)
erilaisia salaatteja
esim: jää-, rapeaa-, lollo rosso-, kähäräendiivi- ja/tai tammenlehtisalaattia
tuoretta minttua tai persiljaa

Kastike:


1/2 appelsiinin mehu
1/2 sitruunan mehu tai
2 rkl viinietikkaa
ripaus suolaa
mustapippuria
2-4 rkl öljyä
Leikkaa kalkkuna tai kala sopiviksi paloiksi. Suikaloi kurkku ja kuutioi tomaatti. Huuhdo ja valuta salaatti hyvin. Huuhdo avokadot. Tee avokadon kuoreen viilto terävällä veitsellä pitkittäin ympäri. Halkaise avokado veitsellä ympäri viiltäen (kohtisuoraan edelliseen viiltoon nähden). Kierrä puolet irti toisistaan. Irrota kivi kopauttamalla siihen veitsi ja vääntämällä sitä vähän. Vetäise kuoret pois varovasti neljänä osana veitsen tylppää puolta apuna käyttäen.
Leikkaa avokadon puolikkaat kokonaisina tai paloina viipaleiksi niin että viipaleet jäävät kiinni toisistaan. Aukaise viipaleet viuhkaksi. Pirskota avokadon päälle sitruunamehua, mikäli se alkaa tummua. Sekoita kastike.
Levitä revityt salaatin lehdet laakealle vadille. Nosta päälle muut ainekset. Valuta päälle kastike ja silppua pinnalle minttua tai persiljaa. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme