Mainos
Mainos

Broileria ja kuskusia 5.10.2001

toim. Kati Nappa

Broileria ja kuskusia


4 broilerin nahatonta rintafileetä
1 kesäkurpitsa
2-3 pihvitomaattia
2 rkl tuoretta tai 2 tl kuivattua basilikaa tai 1-2 tl timjamia
½ -1 dl parmesaaniraastetta
2 rkl öljyä suolaa, mustapippuria
12-16 mustaa oliivia

1. Voitele sopivan kokoinen uunivuoka öljyllä ja pane uuni lämpiämään 225 asteeseen.
2. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Leikkaa tomaateista 8 kaunista paksuhkoa viipaletta (kantapalat kuskusiin).
3. Nosta kesäkurpitsa ja tomaattiviipaleet vähän limittäin vuokaan. Ripottele päälle osa basilikasta ja vähän suolaa ja pippuria.
4. Mausta broileripalat suolalla, pippurilla ja basilikalla ja nosta palat kasvisviipaleiden päälle.
5. Ripottele broileripalojen pinnalle parmesaania ja lisää oliivit vuokaan.
6. Peitä vuoka tiiviisti aluminifoliolla tai paistokelmulla ja kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 30-40 minuuttia.
7.Tarjoa lisukkeeksi värikästä kuskusia. Alkuruoaksi sopii esim. juuressosekeitto ja leipä ja jälkiruuaksi herkullinen erikoiskahvi.

Värikäs kuskus


3 dl vettä+ ½ kanaliemikuutio tai vähän kanafondia
½ purjo
3 rkl öljyä
3 dl kuskussuurimoita
tomaattien kantapalat
mustapippuria, tarvittaessa vähän suolaa

1. Huuhtele purjo hyvin ja leikka se ohuiksi viipaleiksi.
2. Kiehauta vesi, kanaliemikuutio ja 1 rkl öljyä. Kaada liemeen purjorenkaat ja keitä pari minuuttia. Nosta kattila pois levyltä.
3. Lisää kuskussuurimot, 2 rkl öljyä ja toomaattien kuutioidut kantapalat haarukalla sekoittaen. Mausta.
4. Peitä kattila kannella ja anna suurimoiden turvota 5 minuuttia välillä haarukalla sekoittaen, jotta kuskusista tulee irtonaista.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme