Mainos
Mainos

Crème brulée anishedelmien kanssa

4:lle hengelle

  • Anishedelmät:
  • 3 appelsiinia
  • 2 karambolaa
  • 2 kiiviä
  • 1 rasia ananaskirsikoita
  • ½ dl kuivaa sherryä
  • ½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 3 tähtianista
  • 1 kanelitanko
  • Crème brulée:
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 2 ½ dl punaista maitoa
  • 5 keltuaista
  • 100 g sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • ruskeaa sokeria

Laita vesi, sokeri, sherry ja mausteet kattilaan. Kiehauta ja laske lämpöä. Anna kiehua rauhassa kokoon. Kuori hedelmät veitsellä ja leikkaa n. ½ cm paksuisiksi viipaleiksi ja aseta kulhoon. Nipistä ananaskirsikoista kuiva kuori ja heitä muiden hedelmien mukaan. Kun kastike on siirappimaista, kaada se hedelmien päälle ja anna hedelmien marinoitua.

Aloita crème bruléen valmistus kiehauttamalla kerma, sokeri ja vanilja. Nosta hetkeksi jäähtymään. Erottele keltuaiset ja sekoita kermaan. Jaa astioihin ja kypsennä uunissa 95°c:ssa n. 45 minuuttia. Jäähdytä jääkaapissa kunnes brülee on kylmä. Kuorruta sokerilla ja paahda rapeaksi joko uunin yläosassa grillivastusten alla tai kaasupolttimella. Varo polttamasta vanukkaita!

Lusikoi vanukkaiden päälle marinoituja hedelmiä ja tarjoile.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot