Mainos
Mainos

DigiTV:n tulo jarruttanut kodintekniikan myyntiä

Kodintekniikan tukkumyynti on ollut alkuvuonna selvässä laskussa. Elektroniikan tukkukauppiaiden tilaston mukaan kodintekniikkaa toimitettiin kaupalle tammi-kesäkuussa runsaan 2,5 miljardin markan arvosta eli 7,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän.

Varsinkin kulutuselektroniikan puolella myynti on vähentynyt, sillä digi-TV:n tulosta hämmentyneet kuluttajat ovat lykänneet uusien televisioiden ja videonauhureiden hankintaa.

Elektroniikan tukkukauppiaiden toimitusjohtajan Pentti Karhun mukaan TV-kaupan odotetaan vilkastuvan selvästi, kun digiboksit ja digitelevisiot syksyn mittaan ehtivät markkinoille. Kauppiaiden optimismia pitää yllä myös se, että talouskasvun hidastuminen ei tuoreiden kyselyiden mukaan ole vielä horjuttanut kuluttajien uskoa oman talouden kehitykseen.

Elektroniikan tukkukauppiaiden mukaan digi-TV:n katseluun tarvittavia digibokseja pitäisi tulla markkinoille heti syyskuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme