Mainos
Mainos

Elintarvikkeisiin tulee eläinten hyvinvoinnista kertovat merkit?

Tuotantoeläinten hyvinvointi kiinnostaa kuluttajia kasvavissa määrin. EU suunnittelee elintarvikkeisiin merkkejä, jotka selventäisivät kuluttajille, millainen elämä pihviksi päätyneellä eläimellä on ollut.

Brysselissä suunnitellaan, että EU-maiden elintarvikkeisiin tulisi merkinnät, jotka kertovat eläinten hyvinvoinnista. Merkinnöillä halutaan selventää kuluttajille, millaisissa oloissa ruuaksi päätynyt eläin on elänyt. EU ei silti suunnittele tehostavansa eläinten hyvinvoinnin valvomista.

Eläinten hyvinvointi on kuitenkin alkanut kiinnostaa yhä useampia kuluttajia, varsinkin kun erilaiset tuotantoeläimiin kohdistuneet eläinsuojelurikkomukset ovat päätyneet viime aikoina otsikoihin. Valitettavasti todellisuudessa kuluttajat ostavat usein mahdollisimman halpaa ruokaa miettimättä sen alkuperää.

– Laadusta maksavat kuluttajat ovat vähemmistössä, EU-parlamentin maatalousvaliokunnan varapuheenjohtaja Marit Paulsen sanoo Helsingin Sanomissa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

MTV3

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme