Mainos
Mainos

Energiansäästövinkki: Eri talotyyppien energiatehokkuus

Remonttimestari Jorma Piisinen muistuttaa, että rakennusmääräykset muuttuvat jatkuvasti ja nykyään talotyypit määritellään eri tavalla kuin ennen. Pyrkimyksenä on rakentaa mahdollisimman energiatehokkaita taloja.

Perinteisten normitalojen rinnalle ovat tulleet matalaenergiatalot, passiivienergiatalot ja nyt uusimpina talotyyppeinä nollaenergia- ja jopa plusenergiatalot. Monissa näistä talotyypeistä määritelmänä on se, kuinka paljon energiaa rakennus saa käyttää neliömetriä kohti vuoden aikana.

Nollaenergiataloissa taas pystytään eri ratkaisuilla tuottamaan energiaa itse talossa, käyttämällä esimerkiksi aurinkopaneeleja ja aurinkokeräimiä käyttöveden lämmittämiseen. Nollaenergiatalossa energiatase on tasapainossa.

Myös talon sijainnilla on merkitystä siihen, kuinka paljon energiaa se pystyy tuottamaan. Aurinkoisella paikalla saadaan tuotettua paljon aurinkoenergiaa ja saadaan otettua talteen sähköä ja lämpöä.

Lue lisää energiansäästämisestä osoitteesta:wwf.fi/remonttivinkit.

REMONTTIMESTARI MTV3 MAXilla perjantaisin. Lisää .

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme