Mainos
Mainos

Epäpuhtauksia nestesaippuoissa

Hellä-, Perhe-, Sport- ja Sauna-nestesaippuat vedetään pois myynnistä, koska niistä on löytynyt korkeita bakteeri- ja hiivasienipitoisuuksia. Asiasta ilmoitti Kuluttajavirasto.

Perhe-saippuasta on myös löydetty bakteeria, joka aiheuttaa heikkokuntoisille terveyshaittoja. Esimerkiksi vanhukset tai sairaat voivat saada siitä virtsatie- tai haavainfektion. Kuluttajaviraston tietoon ei kuitenkaan ole tullut yhtään sairastumista, jonka bakteeri olisi aiheuttanut. Saippuat on valmistanut tamperelainen GS-yhtymä Oy, joka on ilmoittanut keräävänsä tuotteet pois kaupoista.

Saippuat ovat 150 millilitran muovipulloissa. Ne voi palauttaa myyjäliikkeeseen, josta saa tilalle vastaavan turvallisen tuotteen tai rahat takaisin. Nestesaippuat kannattaa palauttaa ostoajankohdasta riippumatta. Palauttamiseen ei vaadita kuittia. Saippuoiden epäpuhtaudet löydettiin Kuluttajaviraston markkinavalvontaan liittyvissä tutkimuksissa. Valmistajan selvityksen mukaan ne johtuvat raaka-ainevirheestä ja tuotantolinjan epäpuhtauksista.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme