Mainos
Mainos

Eroon nahkakenkien suolaraidoista helpolla niksillä

Talvella nahkakenkiin ilmestyy helposti ikäviä, valkoisia suolaraitoja. Niistä pääsee kuitenkin eroon tavallisella saippualiuoksella ja kiillotukseenkin voi käyttää paremman puutteessa edullista, kasvipohjaista ruokaöljyä.

Nahkakengät pysyvät pitkään hyvinä ja maksavat itsensä takaisin, kun huollat niitä oikein. Talvella kengän pinta on kovassa koetuksessa, kun loska ja tiesuola huuhtovat sen pintaa.

Näin huollat nahkakenkää:

  • Aloita nahkakenkien huoltohetki puhdistuksella: Esimerkiksi kevyt harjaus tai hankaus puuvillaliinalla toimivat hyvin.
  • Ikävät suolaraidat saat pois laimealla saippuavedellä tai vaikkapa etikka-vesiliuoksella, jossa on suurin piirtein saman verran etikkaa ja vettä.
  • Jos kengän pinta on huonossa kunnossa, kannattaa valita värillinen nahkakiilloke. Jos kenkä on vain kiillotuksen tarpeessa, voit hyvin käyttää myös kasvipohjaista ruokaöljyä, kuten rypsiöljyä: Kaada öljyä hieman puuvillaliinalle ja hiero sillä kengän pintaa.
  • Talvikeleillä pinnan suojaaminen on kaiken a ja o. Jos ulkona on kunnon loska-sää, laita jalkoihin suosiolla kumisaappaat.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme