Mainos
Mainos

FAO ja WHO eivät muuta suosituksiaan akryyliamiditutkimuksen perusteella

YK:n ruoka- ja elintarvikejärjestö FAO sekä terveysjärjestö WHO eivät aio muuttaa ravintosuosituksiaan ruotsalaisen akryyliamiditutkimuksen perusteella.

- Sen tiedon pohjalta, mitä meillä on nyt käytettävissämme, ei voi vetää johtopäätöksiä tai tehdä suosituksia kuluttajille tai elintarviketeollisuudelle, toteaa tohtori MANFRED LUETZOW. Hän on FAO:n elintarvikekemian asiantuntija. Hän muistuttaa, että kyse ei ole uudesta riskistä, vaan asiasta, joka on luultavasti ollut olemassa siitä asti, kun ihminen alkoi leipoa ja paistaa.

FAO:n mukaan akryyliamidin myrkylliset vaikutukset ovat hyvin tiedossa ja sen tiedetään aiheuttavan rotille kasvaimia. Järjestön mukaan akryyliamidin syöpävaikutuksista ihmisille ei kuitenkaan ole luotettavaa näyttöä. Kansainvälisessä luokituksessa akryyliamidi on aine, joka saattaa olla karsinogeeninen eli syöpää aiheuttava.

Tukholman yliopiston tutkijoiden mukaan useissa tavallisissa ruoka-aineissa voi kypsennyksen yhteydessä syntyä akryyliamidi-nimistä syöpää aiheuttavaa ainetta. Ruotsin elintarvikevirasto tiedotti tutkimustuloksista viime viikolla.

(Mtv3-Finfood)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot