Mainos
Mainos

Fenkolisämpylät

  • 5 dl lämmintä vettä
  • 1/2 dl soijajauhoja
  • 1/2 palaa hiivaa
  • 1 dl vehnäleseitä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl öljyä
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • vehnäjauhoja
  • voiteluun piimää tai maustamatonta jogurttia
  • pinnalle seesaminsiemeniä

Sekoita läpimään veteen hiiva.

Lisää soijajauho, vehnäleseet, hunaja, suola, öljy, fenkolinsiemenet ja hiivaleipäjauhot. Vatkaa hyvin ja anna taikinan turvota jonkin aikaa ennen kuin alustat sekaan vehnäjauhot.

Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.

Pyörittele taikinasta pieniä sämpylöitä ja anna niiden kohota vielä leivinpaperilla peitetyllä pellillä.

Voitele piimällä tai maustamattomalla jogurtilla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista sämpylät kauniin ruskeiksi 225-asteisessa uunissa.

Ohje: Suvi Ruotsi, Piknikkirja

(Finfood)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot