Mainos
Mainos

Fiksut naiset persoja alkoholille

Mitä fiksumpi nainen sitä useammin maistuu alkoholi, tuore tutkimus väittää. Englantilaisen tutkimuksen mukaan korkeasti koulutetut naiset juovat selvästi enemmän kuin muut kanssasisaret.

The Daiy Telegraph -lehti kertoi Lontoon yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, joka seurasi tuhansien alle nelikymppisten juomatapoja.

Tutkimuksen mukaan mitä koulutetumpia naiset ovat sitä useammin he juovat ja myös myöntävät avoimemmin mahdolliset ongelmat. Koulutus näkyy myös miesten juomatottumuksissa, mutta ei yhtä voimakkaana.

Naisten juomatottumukset voidaan tutkijoiden mukaan ennustaa jo viisivuotiaille tehtävästä älykkyystestistä. Testissä hyvin pärjänneet käyttivät aikuisena päivittäin alkoholia kaksi kertaa useammin kuin heikommin pärjänneet.

Raportissa todetaan, että fiksujen naisten juomista selittää osin keskiluokkainen elämäntapa ja hyvän toimeentulon mahdollistamat houkutukset.

Toinen oletus on, että fiksut naiset työskentelevät useammin miesvaltaisilla aloilla, joihin kuuluu reipas alkoholinkäyttö.

Lähde: The Daiy Telegraph

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme