Mainos
Mainos

Gispen kalusteet

Hollantilainen Willem Hendrik Gispen syntyi 1890 ja hänestä tuli ensimmäinen hollantilainen, joka suunnitteli huonekaluja massatuotantoon.

Tämä punainen kaunotar tuli tuotantoon vuonna 1934 ja sitä valmistettiin yhtäjaksoisesti yli neljäkymmentä vuotta.Lyhyen katkon jälkeen sitä alettiin jälleen valmistaa, samoilla menetelmillä kuin alunperinkin, mikä tarkoittaa runsasta käsityötä, kuten päällisen tikkaus. Myös materiaalit kunnioittavat vanhaa perinnettä, eikä esimerkiksi kyynärnojien pakeliittia ole korvattu muovilla.

Nojatuolin kanssa samantyyppinen rakenne on pikkutuolissa, joskin nojatuolin kehys muodostuu kahdesta ja pikkutuolin yhdestä kappaleesta. Kummassakin tuolissa käsityö näkyy huolellisina yksityiskohtina

Vuotta ennen nojatuolia tuotantoon tuli Mimiksi kutsuttu tyylikäs sarjapöytä, jonka pinta on niinikään pakeliittia ja jalat kromattua putkea.

  • Toimittaja Hanna Sumari
  • Kuvauksen kalusteet Boknäs 09- 4770 3260

(7.9.2005)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme