Mainos
Mainos

Gluteenittomia tortilloja

Ongelmani on se, etten löydä mistään gluteenittomia tortilloja. On toki olemassa nimeltään "maissitortilloja", mutta niissäkin on vehnää. Tietäisikö joku, löytyykö tällaisia mistään, tai onko niille teko-ohjetta? Teen kyllä mielelläni itsekin kaikenlaista, kun vaan tiedän miten. Kiitos!

terveisin Aila

Hei Aila!

En ole varma, onko tortilloja saatavilla kaupasta ilman vehnää. Tässä on kuitenkin resepti tortillojen taikinan. Kokeile korvata jauhot kokonaan gluteenittomilla maissijauhoilla, sillä reseptini durumjauhot sisältävät gluteenia.

Arjan tortillapohjat

  • 5-5½ dl Durumvehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl öljyä
  • 2 dl vettä

Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan ja pyörittele jokaisesta pulla. Anna pullien levätä peitettynä muovilla sillä aikaa, kun valmistelet muut täytteet.

Tortillojen täytteet

Kana-, liha- tai kalatäyte:

  • 1 rkl öljyä tai margariinia
  • 2 sipulia tai 1 pss pakastesipulikuutioita
  • 400 g broileri-, liha- ja / tai kalasuikaleita
  • 2 rkl tacomausteseosta
  • (tai chiliä + oreganoa + suolaa)
  • Lisäksi erikseen pöytään seuraavia:
  • 2 paprikaa ja / tai pala kurkkua suikaleina
  • 1 tlk ananasmurskaa
  • 1 tlk ranskankermaa tai kermaviiliä (n. 2 dl)
  • 1 kerä salaatinlehtiä
  • 1 pala juustoa raasteena (100-200 g)
  • salsakastiketta (valmista tölkissä)
  • mangochutneytä (valmista tölkissä)
  • (3 dl keitettyä Jasmiini Riisiä)

Kypsennä silputtu sipuli ja lihasuikaleet paistinpannulla tai kasarissa, lisää siihen tacomausteseosta mieleiselle voimakkuudelle. Laita pöytään tarjolle lisukkeet ja paistetut, maustetut lihasuikaleet.

Mikäli haluat laittaa riisiä, keitä se erikseen (1 dl on kypsänä 3 dl). Riisi hieman miedontaa makuja, jos tortillat tuntuvat muuten liian voimakkailta.

Jokainen taikinapulla kaulitaan jauhotetulla pöydällä ison paistinpannusi kokoiseksi pyöreäksi levyksi kaulimella. Jokainen voi paistaa itselleen tortillan! Se tehdään paistamalla paistinpannulla ilman rasvaa molemmin puolin niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia pilkkuja.

Pöydässä jokainen voi itse laittaa haluamiaan täytteitä tortillan sisään ja kääriä rullalle ja herkutella.

Terveisin,

Arja

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme