Mainos
Mainos

Graafikon persoonallinen koti ja sisustusliike

Graafikko Leena Airikkala tunnetaan hänen kenkiä kuvaavista töistään. "Kengät edustavat minulle estetiikkaa ja naisellisuutta", hän sanoo. Tässä talossa kengät jäävät eteiseen. Mutta koska graafikon kodissa on kylmät lattiat, tulee vieraille olla villasukkia heti tarjolla.

Vaaleansininen ja rauhallinen eteinen on kylmällä verannalla. Tätä kotia lähestytään viileästi. Seinällä on pieniä omia akvarelleja ja sisutuksessa vilisee ruutua ja raitaa.

Kun tullaan olohuoneeseen, alkaa lämmetä. Pehmeät ruskean sävyt ja tunteikkaat lempeät huonekalut muodostavat kodikkaan huoneen. Kalusteet ovat vinteiltä, kirpputoreilta ja huutokaupoista. Tavaroilla on tarinoita ja niissä elävät muistot matkoilta. Väriskaalat vaihtuvat vuodenaikojen ja mielialojen mukaan. Ja aina välillä tavaraa siivotaan kellariin huilimaan ja koti näyttää mukavasti tyhjemmältä.

Talon kellarissa ja entisessä talvipuutarhassa sijaitsee Mosa interiors. Koti sijaitsee Helsingin Tapanilassa ja liikkeen nimi tulee sen ruotsinkielisestä nimestä, Mosabacka.

Tähän kaikkeen liittyy tietysti hauska tarina. Leenalta pyydettiin sisutusosaston tekemistä suureen rautakauppaan Porvooseen. Sitä tehdessään hänestä tuli yllättäen tukkukauppias ja tavaraa oli kuistilla ja pian myös kasvihuoneessa. Lopulta syntyi hieno idea avata liike myös Mosabakan naapureille. Sana levisi ja vähittäisliike on nyt auki kerran viikossa tiistaisin ja joulun iloksi marraskuun viimeisen viikon. Mallisto sai nimen Härliga hem, ja sehän sopii hyvin!

Mosa interiors on avoinna tiistaisin klo 16-19 sekä 27.11. -3.12. maanantai – perjantai klo 15-20 ja lauantai-sunnuntai 12-18.

Kanervatie 3, Tapanila, Helsinki.
Leena Airikkala, 040-5020 111, www.leena-airikkala.net

(T.i.l.a. 22.11.2006)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme