Mainos
Mainos

Gulassikeittoa ja uuniomenoita

Gulassikeitto

  • 250-300g luutonta lampaanpaistia/naudanlihaa
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • pippuria
  • 30 g savukylkeä/pekonia
  • 2 keltasipulia
  • 3-4 kynttä valkosipulia
  • 1 rkl jauhettua paprikaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä
  • 2-3 rkl tomaattisosetta
  • kuminaa
  • meiramia
  • chilipaprikaa
  • cayennepippuria
  • 1 l vettä
  • 1 dl valkoviiniä
  • perunoita kiinteämaltoisia
  • erivärisiä paprikoita
  • sambal oelekia/tabascoa
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria
  • lisäkkeeksi kreikkalaista jogurttia
  • ruohosipulia

Kuumenna pata ja lisää sinne oliiviöljyä.

Pilko pekoni ja sipuli hienoksi.

Kuutioi liha.

Ruskista pekoni ja sipuli padassa. Mausta paprikajauheella.

Ruskista liha voissa paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää sipuli-pekoni –seokseen vehnäjauhot.

Murskaa valkosipuli ja lisää pataan. Lisää ruskistetut lihat pataan.

Lisää n. 1 l vettä. (sekä 1 dl valkoviiniä)

Mausta kuminalla, cayannella ja meiramilla. Lisää myös tomaattipyre ja chilipaprika.

Kuori ja pilko perunat. Poista siemenet ja pilko paprikat.

Mausta vielä sambal oelekilla.

Lisää keittoon viiniä ja pilkotut perunat ja paprikat. Keitä hiljalleen n. 15-20min.

Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Lisää lopuksi vielä ripaus sokeria pyöristämään makua. Tarkista maku.

Tarjoile esim. silputun ruohosipulin ja aidon kreikkalaisen jogurtin kera.

Uuniomenat, kinuski- sekä vaniljakastike

  • 4 keskikokoista ja kiinteämaltoista omenaa
  • 4-6 rkl huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 100 g voita
  • 1 dl kermaa
  • 1/2 dl calvadosta

Sivele huoneenlämpöisellä voilla omenat kauttaaltaan.

Pyörittele voidellut omenat fariinisokerissa.

Sulata 2-3 rkl voita ja saman verran fariinisokeria pannulla. Lisää pannulle omenat ja paistele niitä hetki.

Jäähdytä pannua hetki. Lisää joukkoon calvados ja liekitä. Nostele omenat voideltuun uunivuokaan. Lisää pannulle kerma ja anna seoksen kiehahtaa.

Keitä kastiketta hetki kasaan miedolla lämmöllä. Poista hieman jäähtyneistä omenoista omenaporalla karat.

Leikkaa karasta karvat ja siemenet. Paina puhdistettu kara paikoilleen.

Sekoita voi ja fariinisokeri. Täytä omenan reikä seoksella. Kaada kinuskikastike omenoiden päälle ja ripottele pinnalle vielä sokeria. Kypsennä uunissa 180 - 200°C n. 15-20min.

Vaniljakastike

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 dl punaista maitoa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 6 keltuaista
  • 2 vaniljatankoa

Kuumenna maito ja kerma. Lisää halkaistut vaniljatangot. Vaahdota sokeri ja keltuaiset löysähköksi vaahdoksi. Kaada keltuaismassa kuuman seoksen joukkoon.

Kypsennä seos kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa pari kertaa. Älä kuitenkaan kypsennä seosta ettei keltuainen kypsy liikaa. Jäähdytä kastike. Ota vaniljatangot pois kastikkeesta.

Tarjoile kastike uuniomenoiden kera. Siivilöi myös loppu kinuskikastike. Koristele annos vielä kinuskikastikkeella.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot