Mainos
Mainos

Halkeamia tiiliverhoilussa

Hei! Onko normaalia, että noin 12 vuotta vanhan puurunkoisen talon tiiliverhoilussa on joitain halkeamia? Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

Kiitoksia kysymyksestä. Vauriot eivät periaatteessa koskaan ole normaaleja, mutta kuitenkin niitä vain esiintyy.

Halkeamat johtuvat siitä, että maapohja tai puurunko jonkin verran elää ja liikkuu, mutta tiili ei jousta yhtään. Niinpä jännitettä syntyy ja kun sitä on tarpeeksi, napsahtaa tiili ja muuraus halki.

Tilanne tässä mielessä saattaa olla normaaliksi katsottava eli ei aiheuta muuta kuin ulkonäöllistä huolta. Riippuen myös siitä kuinka isoja ja missä halkeamat ovat. Halkeamien koko saattaa vaihdella eli välillä isompia ja välillä pienempiä. Tällöin syynä voi olla puurungon normaali eläminen lämpötilan ja kosteuden mukaan.

Ongelmallisia tilanteitakin on. Näitä ovat mm. maapohjan pettämisestä johtuvat sekä toteutetuista rakenneratkaisuista johtuvia. Vanhalle meren pohjalle rakennetut talot savikerroksen päällä saattavat painua ja jopa katketa, jos riittävän lujaa pohjaa tai paalutusta ole tehty.

Elikkä pienistä ei välttämättä huolta, mutta suurempien halkeamien syyt on selvitettävä. Tai jos halkeamat ovat nyt ilmestyneet eli ei ole aiemmin näkynyt.

Terveisin Sakke

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot