Mainos
Mainos

Halogeenilamppu saattaa aiheuttaa palovaaran

Rakenteisiin upotettavien halogeenivalaisimien käyttö on lisääntynyt nopeasti. Turvatekniikan keskuksen selvityksen mukaan tavallisimpien 12 voltin halogeenivalaisimien asennusohjeissa ja merkinnöissä on paljon parantamista. Liian suuritehoinen lamppu upotettavassa valaisimessa aiheuttaa tulipalon vaaran.

Tavallisissa upotettavissa halogeenivalaisimissa käytetään kylmäsädelamppuja, joissa itsessään on lasinen heijastinosa. Lamppu päästää lämpösäteilyn lävitseen, jolloin se kohdistuu valaisimeen ja sen taustaan. Jos käytetään liian suuritehoista lamppua, asennusalusta tulee kuumemmaksi kuin paloturvallisuusvaatimukset sallivat.

TUKES:n mukaan turvallinen lampputeho on yleensä enintään 20 W. Kylmäsädehalogeenia ei yleensä ole tarkoitettukaan asennettavaksi pieneen lämpöeristettyyn tilaan tai upotuskoteloon valaisimeen merkityllä suurimmalla lampputeholla (50 - 75 W).

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme